Styrketrening

Styrketrening trenger ikke være så komplisert. Er man usikker på teknikken eller har plager, bør man oppsøke kynding hjelp, men det er mye de aller fleste kan få til på egenhånd uten veiledning. Sirkeltrening kan være en fin måte å ivareta styrken på.

Styrkesirkel uten utstyr


Kristin sitt forslag til økt:

1) Det kan være fint å varme opp ved at man går eller småløper til stedet hvor treningen foregår. For å få litt ekstra varme i relevant muskulatur i tillegg, gjør følgende i rolig tempo:
10 knebøy, 20 mountain climbers og 10 utfall. Gjenta dette tre runder.

2) Hoveddelen har en varighet på 30 minutter. Hver øvelse utføres i 40-45 sekunder, før man har 15-20 sekunder på å bevege seg til neste post. Det er ti øvelser som skal gjentas tre ganger.

Styrkesirkel i treningspark med strikk

Kristin sitt forslag til økt:

1) Varme opp med å løpe fram og tilbake i nærheten av treningsparken. Løp en retning, gjør 10 rolige og dype knebøy, løp tilbake, gjør 20 mountain climbers. Dette gjentar du fire runder.

2) Du setter sammen to og to øvelser til én bolk. Hver øvelse gjør du i 40 sekunder og hver av øvelsene skal gjentas fire runder. Du utfører øvelse A i 40 sekunder, så øvelse B i 40 sekunder og så tilbake til øvelse A i 40 sekunder (du er med andre ord på hver post 8 x 40 sekunder).

Når du er ferdig med disse to øvelsene, går du til neste bolk som består av to nye øvelser. Hele økta består av fem bolker = totalt ti øvelser.