GRØNLIÅSEN RUNDT
11. august 2019

Et terrengløp for hele familien

Velkommen til vårt lokale terrengløp med utgangspunkt på Tårnåsen i Oppegård! Her kan du enten gå søndagsturen med venner og familie eller delta i løpet. Velg mellom 1, 5 eller 10 km langs den fantastiske Oldtidsveien i Grønliåsen - en naturopplevelse i seg selv.

GRØNLIÅSEN RUNDT
- 10 KM

Grønliåsen rundt er et kupert og ganske utfordrende terrengløp. 
Etter kun en drøy kilometer, starter en real stigning på rundt en kilometer, før du på toppen av Grønliåsen får noen kuperte utfordringer på vei ned mot Prinsdal. Du vil også møte en god stigning etter ca 6 kilometer tilbake oppover Grønliåsen igjen, denne gangen på parallell sti litt østover.

Det blir satt opp en drikkestasjon omtrent halvveis i løpet.
Løypa er noe endret fra 2018 da deler av løypa er avsperret grunnet byggingen av PNB.
EQ Timing sørger i år for profesjonell tidtakning. Pris kr 350,- til og med 1. august (deretter prisøkning på 100,-)
Start fra 12:25 (med forbehold om små endringer)

GRØNLIÅSEN OPP OG NED
- 5 KM

Grønliåsen opp og ned på 5 km følger samme løype som Grønliåsen rundt de første 2,5 kilometrene. På toppen av Grønliåsen vil dette løpet kutte av mot høyre, og ta løperen med tilbake ned Grønliåsen på parallell sti litt øst for der de løp opp.
 
Det er en fordel med en god oppvarming før dette løpet, i og med at den tøffeste delen av løypa oppover, starter allerde etter en kilometer.
EQ Timing sørger i år for profesjonell tidtakning. Pris 300,- fram til og med 1. august. Detter prisøkning på 100,-
Start fra 12:15 (med forbehold om små endringer)

BRANNTÅRNSPRETTEN
- CA 1 KM

Dette løpet er særlig ment for de minste, men passer for alle som synes en kilometer er passelig lengde. Den første halvdelen er ganske flat, før den siste halvdelen har en god stigning opp til vårt nye, flotte Branntårn i Grønliåsen. Her vanker det medalje og en liten premie til alle barn.

Grønliåsen rundt 10 km og Grønliåsen opp og ned 5 km vil passere dette området litt etter at alle har kommet i mål ved Branntårnet. Vi oppfordrer alle som er ved Branntårnet til å skape ekstra god stemning og heie på alle løperne som passerer, før alle rusler ned til Tårnåsen skole igjen og på ny heier når de andre går i mål. Her blir det kjempestemning!
Det blir manuell tidtakning for de som ønsker dette. Pris 75,- til og med 1. august. Deretter prisøkning på 25,-.
Start fra 11:45 for de som vil ta det rolig uten tidtakning
Start fra kl 12:00 for de som ønsker å løpe og få tiden registrert

Transport

Vi anbefaler at flest mulig lar bilen stå, og går, sykler eller tar kollektivt til Tårnåsen skole. Buss 81 og 83 stopper 3 minutter å gå fra skolengården. Dersom du må ta bilen, bør du satse på andre parkeringsmuligeheter enn selve skolen, feks ved Kornmoenga, Hellerasten skole eller Tårnåsen senter.

Startnummer

Startnummer kan avhentes på Tårnåsen skole
LØRDAG 10.8 mellom kl 1630 og 1730
SØNDAG 11.8 mellom kl 1030 og 1130

Kiosk og WC

Det vil være salg av kaker, kaffe, sjokolade og ulike drikkevarer. Vi foretrekker VIPPS #527831 (Trening UTE). Vi tar ikke kort!
Det er toalettfasiliteter i start/målomrdet. Vi ber om at ingen oppholder unødig i lokalene rundt WC.

Løypevakter

Det er over 20 frivillige som bistår før, underveis og etter løpet. Vi har 14 løypevakter ute i løypene, og vi har førstehjelpspersonell til stede i start/målområdet.