Trening UTE fikk meg i gang!

Jeg heter Morten Bakke-Divenah, er gift og har to barn. Min treningshistorikk har vært preget av en rekke kortere perioder med trening ute alene, primært løping og skogsturer. Disse periodene har vart stort sett mellom en til tre måneder før det stopper opp og motivasjonen forsvinner. Når formen begynner å bli bedre, har dessverre motivasjonen for å komme i bedre form blitt borte.

Her er jeg og lillesøster Bente på motbakketur i Hardanger sommeren 2018.


NOK EN START
Denne sommeren startet jeg med en ny slik treningsperiode. Etter ca. 6 uker med løping ble jeg tipset av venner om løpet Grønliåsen rundt arrangert av Trening Ute. Jeg meldte meg på dette løpet og ble i tillegg med på en testrunde med noen av arrangørene. Gjennom dette løpet oppdaget jeg hvor givende det var å løpe i skogsterreng, med variert og flott natur virket det som kilometerne bare forsvant bak meg. I tillegg oppdaget jeg et nytt nettverk av skogstier og grusveier som åpnet opp for mange nye treningsløyper. For meg som er en ganske tung løper er det også mindre risiko for belastningsskader å løpe i kupert terreng.


"TIRSDAGSMILA"
Etter løpet startet Trening UTE initiativet "Tirsdagsmila", der alle som vil være med å løpe ca. en mil møtes på Tårnåsen skole og blir enige om en løype for dagen. Siden løpet i Grønliåsen har jeg deltatt på de fleste av turene, og arrangementet har blitt som en grunnmur for min treningsmotivasjon – jeg skal ut uansett vær! Det har blitt en fin gruppe med faste folk, og det dukker stadig opp nye ansikter i gruppa. Tempoet er passe rolig slik at man kan føre en samtale underveis, i hvert fall deler av turen.

Her er jeg med på en av mine første "Tirsdagsmila"


TRENING UTE HAR FYLT ET TOMROM
Nå har jeg hatt min lengste sammenhengende treningsperiode på mange år, over fem måneder. Jeg har gjennomført et halvmaraton og har som mål å gjennomføre et fullt maraton sommeren 2019. Jeg tror konseptet Trening UTE fyller et tomrom i dagens treningstilbud. Det er et motiverende og sosialt alternativ til treningsstudioer for de som heller ønsker å kombinere trening med friluftsliv. For meg har Trening UTE bidratt med motivasjon til å holde utetreningen gående gjennom hele året (i hvert fall når temperaturen er over minus 10 grader!). Jeg har nå blitt ambassadør for Trening UTE i Oppegård og håper jeg kan bidra med å få med flere av dere til å trene ute i naturen!

Utover høsten har "Tirsdagsmila" fortsatt med hodelykt


Publisert/ published: 03-12-2018