Bekledning for kaldere trening ute

Det begynner å bli både mørkere og kaldere ute, og det kan være utfordrende å vite hvordan man skal kle seg før en utetreningsøkt eller løpetur. Jeg har gjort meg noen personlige erfaringer som jeg tenkte å dele med dere. Først - tenk skitur!


Hodet

Lue eller pannebånd, og her anbefaler jeg en med teknisk stoff og gjerne en som er vindtett om det blåser. 
Hals/buff kan også være fint for å slippe å fryse på halsen. Kan være fint å nevne at ull varmer selv om det blir fuktig og våt, så det er ofte et godt valg. De andre som vi har liggende hjemme full av reklame fra et eller annet firma fungerer helt fint når det ikke er superkaldt. 


Overkropp

Jeg er glad i ull innerst, eventuelt en ullblanding. Deretter fungerer det fint med et mellomlag, det være seg en fleece, en vest, eller en annen teknisk genser eller jakke. Jakke er lettere å kle av og på seg ettersom man blir varm/kald. Ytterst har jeg vindtett og pustende. På de kaldeste dagene bruker jeg en lett foret langrennsjakke.


Underkropp

Du kommer langt med en foret tights eller langrennsbuksa. Stort sett synes jeg det holder med superlongs, men er du en frysapinn, så ta på ull. Noen liker også ullundertøy (...og her finnes det masse bra som ikke klør!). Det varmer veldig godt rundt stussen når kulda biter.
Ullsokker i joggeskoene fungerer utmerket. Det kan være en fordel om joggeskoene ikke har det aller tynneste nettingforet. Det finnes både gore-tex joggesko og andre typer sko som tåler vann, gjørme og snø.

Hender

Her kjører jeg langrennshansker, hummerhansker eller løpehansker - litt avhengig av temperatur. 
Jeg pleier å ta med et ekstra plagg som jeg bruker til og fra trening når jeg har styrketrening ute. Da blir jeg ikke kald før treningen starter og holder meg varm til jeg kommer meg hjem og i dusjen. God trening!

Da gjenstår det bare å ønske god utetrening! Og helt til slutt, ikke glem refleks!! :-)


Hilsen Christine Tvedt


Publisert/ published: 10-10-2018