Jeg husker ikke at det ble vår i 2012. Jeg var sliten og hadde vondt. Vondt i hoftene, vondt i hodet, jeg var stiv i nakken og migreneanfallene avløste hverandre. Etter jobb sattjeg i en stol. Lot bare livet passere. Hadde ikke krefter til å være med på det.

Med medisiner fungerte jeg greit på jobb, men det fantes ikke krefter til noe annet. Jeg var hos lege, fysioterapeut, kiropraktor, naprapat, nevrolog og kinesiolog. Jeg prøvde alt. Ventet på at noen skulle "fikse meg". 

Jeg husker ikke at det ble vår i 2012. Jeg var sliten og hadde vondt. Vondt i hoftene, vondt i hodet, stiv i nakken og migreneanfallene avløste hverandre. Etter jobb satt jeg i en stol. Lot bare livet passere. Hadde ikke krefter til å være med på det.

Med medisiner fungerte jeg greit på jobb, men det fantes ikke krefter til noe annet. Jeg var hos lege, fysioterapeut, kiropraktor, naprapat, nevrolog og kinesiolog. Prøvde alt. Venta på at noen skulle «fikse meg». 

Sakte innså jeg at jeg selv måtte ta grep. Jeg sa opp den krevende jobben min og fikk ny jobb. Sakte fant jeg tilbake til meg selv.

DEN STORE FORANDRINGEN

Den store forandringen skjedde imidlertid først da jeg begynte å trene. Skjønt - trening er vel å ta i. Men jeg begynte å gå korte turer. En kilometer, to kilometer, tre kilometer. Etter noen måneder kunne jeg forsiktig begynne å løpe. Jeg husker min første virkelige løpetur med ei venninne. For en følelse! Heldigvis har jeg tålmodige og spreke venner som har vært med meg på denne reisen. 

Jobben må vi gjøre sjøl. Det finnes ingen quick-fix. Men det er mulig å bli frisk selv om man har vært langt nede! 

JEG INVITERTE TIL FELLES UTETRENING 

i disse vakre omgivelsene:

Nå har jeg vært fysisk aktiv i seks år, og det har vært seks gode år. Jeg har fått nye venner og jeg har mestret ting jeg aldri hadde trodd jeg skulle klare.

Derfor ville jeg gjerne dele denne lærdommen med andre og inviterte i mai 2014 til felles utetrening der hvor jeg bor. Siden da har vi gjennomført over 300 treningsøkter sammen. Alt starta med en post på facebook. Så enkelt kan det gjøres.

 

 

Jeg har ingen trenerutdanning eller trenererfaring, og det trenger man heller ikke. Det finnes mange ideer å hente på nett og i bøker. Noen må bare ta ansvaret og invitere. 

Jeg vet at det funker. Jeg vet at det er gøy å trene sammen og jeg vet at det er godt å trene ute. Derfor er jeg stolt over å få lov til å være ambassadør for Trening UTE!

 

Hilsen Tone Nyeng, motivator og ambassadør for Trening UTE.Publisert/ published: 05-07-2018