Sosial nabolagstrening

En liten identitetskrise meldte seg omtrent samtidig med at den mest intense småbarnsperioden begynte å legge seg. Hvem er jeg og hva vil jeg gjøre videre i livet?

Etter litt grubling og coaching ble det etter hvert tydelig; jeg føler meg best, får mest overskudd og blir inspirert når jeg kan være i fysisk aktivitet og oppholde meg utendørs. Gjennom hele oppveksten har jeg vært aktiv innen idrett, så når jeg igjen så hvilken glede fysisk aktivitet ute gir meg så var veien kort til PT-studie på Norges Idrettshøgskole.


Nyutdannet og superoptimistisk fikk jeg mulighet til å slutte i min daværende jobb i finansbransjen og satse for fullt som personlig trener. Av ulike årsaker ble denne karrieren kortvarig og veien tilbake til vanlig 8-16 jobb ble kort.

Men jeg var ikke klar for å legge prosjektet mitt dødt, og jeg startet derfor opp en utetreningstime ved siden av fulltidsjobben. For å teste interessen inviterte jeg venner og kjente i nabolaget og mammaene i klassen til mine to håpefulle, og responsen var langt over hva jeg hadde forventet!

Hvorfor startet jeg utetreningsgruppa mi?

Tanken bak det å starte denne utetreningsgruppa var å tilby lavterskeltrening i nabolaget. I tillegg ønsket jeg å bruke PT-utdannelsen min og den kunnskapen jeg hadde tilegnet meg til å bidra til et enda sprekere nabolag.

Treningen skulle ha hovedvekt på styrketrening, den skulle være lett tilgjengelig (kort vei), det skulle være et sosialt samlingspunkt og ha en uformell tone hvor det i tillegg til trening skulle være rom for samtaler. Voldsløkka ligger perfekt til og har gode muligheter for løping, og det er oppført en Tuftepark der.

Med Tufteparken i sikte og noen strikker og minibands i sekken kjørte jeg i gang. I tillegg hadde jeg hadde også fått tak i noen utgåtte brannslanger av Oslo Brannvesen som vi benytter som battleropes.


Gruppa feirer i disse dager 2 år og det har blitt en forholdsvis stor gruppe, men vi har selvsagt plass til flere! Vi trener hver mandag, under navnet Voldsløkka Bootcamp, og holder oss utendørs hele året.

Ekstra helseeffekt ved trening ute

Visste du at trening ute kan gi deg en ekstra helsemessig effekt? I følge en artikkel hos CERG* er det gjort flere undersøkelser og studier på dette området. Resultatene viser at de som trener utendørs rapporterer om bedre selvopplevd mental helse, lavere grad av depresjon, stress og sinne.

Så med våren i anmarsj, hva venter du på? Ut og tren!

 *https://cergntnu.wordpress.com/2016/04/13/spiller-det-noen-rolle-om-du-trener-innendors-eller-utendors/

Dette innlegget er skrevet av vår ambassadør Christine TvedtPublisert/ published: 21-05-2018